Hrvatski Crveni križ

Županija splitsko-dalmatinska - Trening za pripremu i raspodjelu hrane u terenskim uvjetima

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa i Zajednice udruga Društvo Crvenog križa Splitsko dalmatinske županije organiziran je i održan trening vezan za program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama.

Od 15. do 18. lipnja 2017. godine u odmaralištu 'Volak' Gradskog društva Crvenog križa Solin na Čiovu održan je trening Hrvatskog Crvenog križa "Priprema i raspodjela hrane u terenskim uvjetima".

U 2013. godini Državna uprava za zaštitu i spašavanje dala je Hrvatskom Crvenom križu na korištenje četiri terenske kuhinje koje su raspoređene u društva Crvenog križa Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Osječko-baranjske županije. Volonteri i zaposlenici iz tih županijskih društava su sudjelovali su na prvom treningu u rujnu te godine.

Na ovom četvrtom po redu treningu sudjelovali su volonteri i djelatnici društava iz Primorsko goranske županije, Krapinsko zagorske županije, Koprivničko križevačke županije, grada Zagreba, Osječko baranjske županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Splitsko dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije, te Brodsko posavske županije

Praktični dio treninga odradili su predavači Mirsad Muminović (GDCK Solin) i Zvonimir Šašek (GDCK Koprivnica), a prezentaciju teoretskog dijela  Joško Metličić( DCK SDŽ) i Tanja Marinković (HCK). Dr. med., spec. epidemiolog, Magda Pletikosa Pavić prezentirala je higijenski minimum u nabavi, pripremi i raspodjeli hrane.

Koristile su se dvije pokretne kuhinje na drva i na plin. Tijekom treninga obrađene su sljedeće teme: higijenski minimum u nabavi, pripremi i raspodjeli hrane; normativi nabave, skladištenje i rok trajanja namirnica; dekonzerviranje terenske kuhinje i priprema za rad; odabir lokacije i minimalni uvjeti za rad kuhinje na terenu; higijena radnog prostora, prostora za podjelu hrane i blagovaone; plan za hitnu intervenciju - organizacija i troškovnik; vremenski raspored, organizacija dežurstva i ostale potrebe; praktičan rad - priprema doručka, ručka i večere.
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju