Hrvatski Crveni križ

Splitsko-dalmatinska županija - Vježba evakuacije i edukacije djece

U cilju jačanja svijesti kod djece o realnim opasnostima u svakodnevnim događanjima i preventivnom djelovanju, Područni ured za zaštitu i spašavanje Split je u suradnji s DVD Vranjic, DVD Solin, Društvom Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Solin, Gradskim društvom Crvenog križa Split, HGSS Stanicom Split, Policijskom postajom Solin i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Splita 14. i 19. studenog 2013. godine u Osnovnoj školi „Kraljice Jelene“ u Solinu proveo edukaciju djece u području zaštite i spašavanja.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa održali su predavanje s prezentacijom i upoznali djecu sa  spasilačkom službom, prvom pomoći, simulacijom ozljeda, djelovanjem Crvenog križa u katastrofama itd.

U slučaju požara, potresa, poplave ili nekog drugog izvanrednog događaja vrlo je bitno znati koje predradnje treba poduzeti te kako postupiti kako bi se zgrada u kojoj boravi veliki broj djece i ljudi uspješno evakuirala. Postupak evakuacije sličan je bez obzira kakva se nesreća dogodila, a ovoga je puta potres izabran kao tematski uzrok evakuacije.

Ravnateljica OŠ „Kraljice Jelene“ gospođa Vesna Kljaković zapovjedila je evakuaciju djece i dojavila o nesreći Županijskom centru 112 Split. Evakuacija je izvedena uspješno i brzo. Djeca su uz pratnju svojih učiteljica izišla iz zgrade prema predviđenim pravcima evakuacije na predviđeno mjesto prikupljanja i prihvata.

Cilj vježbe bio je provjera provedbe Plana evakuacije i spašavanja u OŠ „Kraljice Jelene“, te provjera osposobljenosti djelatnika i djece za postupanje u slučaju izvanrednih događaja. Nakon vježbe održana je analiza, na kojoj je vježba ocijenjena vrlo uspješnom i najavljen je nastavak prakse održavanja vježbi u narednom razdoblju.

Nakon vježbe evakuacije sve službe na sveopće oduševljenje djece prezentirale su i pokazale opremu i sredstva koja koriste u svom radu. Edukacija djece je obuhvatila 200 učenika prvih i drugih razreda osnovne škole.

Ovim putem se zahvaljujemo na iznimnoj suradnji ravnateljici, djelatnicima i djeci OŠ „Kraljice Jelene“.

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju