Hrvatski Crveni križ

Šibenik – događanja povodom obljetnica HCK

Društvo Crvenog križa Šibensko-kninske županije pridružilo se obilježavanju 135 godina djelovanja Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60 godina darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 20 godina priznanja Crvenog križa kao samostalnog Nacionalnog društva Crvenog križa Republike Hrvatske.

Dana 5. prosinca u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić otvorena je izložba „Crveni križ od osnutka do danas – u službi humanosti“. Uz volontere i zaposlenike gradskih društava Crvenog križa Drniš, Knin i Šibenik, građane grada Šibenika, predstavnike institucija s kojima Društva surađuju, izložbu je otvorila ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije, Josipa Rimac. Autor likovne opreme izložbe je poznati šibenski dizajner Ante Filipović Grčić.

Na dvanaest panoa koji su bogati dokumentima, arhivskim fotografijama, novinskim člancima i povijesnim činjenicama posjetitelji mogu doznati o povijesti nastanka Crvenog križa na tlu Hrvatske, ali i koje poslove obavlja Crveni križ u današnje vrijeme.

Nakon otvaranja izložbe predsjednik Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije, Damir Vlaić te predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, Ivica Poljičak uručili su zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama koji su pomogli u radu Crvenog križa.

Dana 6. prosinca, u Gradskoj knjižnici održana je dječja radionica pod nazivom „Kodovi sigurnosti na vodi“ u kojoj su sudjelovali učenici OŠ Fausta Vrančića iz Šibenika. Rad spasilačke službe prezentirala je voditeljica Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa, Silvana Radovanović, a koordinatorica Spasilačke službe za područje Dalmacije, Tanja Marinković prezentirala je opremu spasilačke službe kao i njezinu primjenu. Na radionici je izvedena praktična vježba, a djeci je uručen promotivni letak „Nauči kodeks sigurnosti na vodi“.

Dana 9. prosinca, uz bogati kulturno-umjetnički program održana je svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju