Hrvatski Crveni križ

Ogulin – aktivnosti u rujnu

„Hitna stanja kod djece - prva pomoć“

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, a u okviru zdravstveno-preventivnih programa Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin organiziralo je 25. rujna predavanje „Hitna stanja kod djece - prva pomoć“.
Predavačice Jasmina Šeremet, dr. med. i Željka Zatezalo, ravnateljica GDCK Ogulin upoznale su prisutne odgajateljice iz dječjih vrtića „Josipdol“ i „Bistrac“ Ogulin s hitnim stanjima kod djece i postupcima prve pomoći (krvarenje iz nosa, ubod insekata, strano tijelo u dišnom putu, konvulzije, trauma glave, bočni položaj i način provođenja kardiopulmonalne reanimacije kod djece).
 

Program sigurnog ponašanja u prometu
I ove godine početkom novog obrazovnog razdoblja, u suradnji s policijskim službenicima PU Karlovačke PP Ogulin i u dogovoru s osnovnim školama, organizirane su i provedene edukativne radionice za učenike prvih razreda osnovnih škola na području grada Ogulina i općina Tounj, Josipdol, Plaški i Saborsko.

Poučeni iskustvom s izrađenim novim modulima radionica za specifične potrebe najmlađih nastojimo povećati cjelokupnu kvalitetu programa, tako da smo i ove godine uvrstili i osnove ponašanja i pružanja prve pomoći u slučaju nezgode ili nesreće. Ove godine djeca su dobila slikovnicu iz edicije „Pomozi medi Jurici“ – „Na putu do škole“. Uz medu Juricu, priču i igru djeca su na njima razumljiv i zanimljiv način upućena kako na siguran način mogu biti aktivni sudionici cestovnog prometa i kako mogu pomoći sebi i prijateljima ukoliko dođe do ozljeđivanja.
U provedbi radionica sudjelovali su učenici Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina koji su prethodno prošli osnovnu obuku održavanja i provođenja radionica na ovu temu. Sveukupno je provedeno 19 radionica za više od 200 učenika.
Sadržaj radionica:
- rad u malim grupama – „pričalice“ sa slikovnicama „Na putu do škole“,
- interaktivni rad unutar grupe – „igralice/rimalice“ s MNEMO karticama – poruke o sigurnom ponašanju u prometu (spajanje stihova), prepoznavanje brojeva od 1 do 6 uz prepoznavanje boja,
- interaktivni rad unutar grupe i vježba pružanja prve pomoći ozlijeđenome medi,
- „igralice“  izrade plakata s porukama o naučenome.
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju