Hrvatski Crveni križ

Križevci - Volonteri iz Meksika, Tajvana, Francuske, Njemačke, Portugala, Poljske i Španjolske posjetili dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa Križevci

Volonterski centar „Link“ koji djeluje u sklopu udruge Glas mladih Križevci i surađuje s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci na projektu Socijalne samoposluge, već treću godinu za redom, od 1. do 12. srpnja organizira međunarodni volonterski kamp pod nazivom „United in art and sport“. Na kampu sudjeluje 10 međunarodnih volontera iz Meksika, Tajvana, Francuske, Njemačke, Portugala, Poljske i Španjolske, te 15-ak lokalnih volontera.

Navedeni volonteri  za vrijeme boravka u Križevcima svakodnevno u parku bivše vojarne održavaju razne radionice za djecu i mlade koji ljeto provode u gradu. Volonteri  kroz razne igre, ples, glazbu i sport nastoje približiti djeci svoju kulturu, upoznati ih sa svojom zemljom i običajima. Govore engleski jezik, pa je to dobra prilika za djecu da razviju jezične vještine.

U popodnevnim satima volonteri svakodnevno imaju slobodno vrijeme koje koriste za razgledavanje i upoznavanje grada u sklopu čega im je organiziran i posjet Gradskom društvu Crvenog križa Križevci. Kroz prezetacije, prikazana im je povijest pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, ustroj i djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa  kao i Gradskog Društva Crvenog križa Križevci.

Dobrodošlicu u GDCK Križevci poželjela im je ravnateljica Đurđica Trbus, a uz nju dočekale su ih predstavnice Kluba mladih koje su prezentirale rad društva te predstavnce Dnevnog boravka koje su prezentirale svoje radove.

Volonterima su se najviše svidjeli radovi od čunčane čipke i sitnih perli, a druženje se odvijalo na obostrano zadovoljstvo, budući da su njima korisnice Dnevnog boravka pokazivale tehniku izrade čunčane čipke, a volonteri su za uzvrat opisivali i demonstrirali neke od zanimljivosti iz njihovih zemalja. Najveći interes pobudila je demonstracija pisanja kineskog pisma koju su korisnice sa velikim zanimanjem pratile, a neke su se čak i okušale u pisanju. (Šaljemo fotografiju naziva "Red Cross" napisanog na kineskom.)

Uz zajedničko fotografranje razmijenili smo i kontakte radi mogućnosti suradnje sa volonterima u nekim od  zemalja iz kojih su nas volonteri posjetili.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju