Hrvatski Crveni križ

Križevci - Održan tehnički zbor žurnih službi grada Križevaca

U sklopu obilježavanja Mjeseca od zaštite od požara i Tjedna Crvenog križa na Strossmayerovom trgu u Križevcima održan je tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području grada Križevaca.

Na tehničkom zboru sudjelovali su Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Gradsko društvo Crvenog križa, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Policijska postaja Križevci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Odred izviđača Križevci i AMK "Križevci" te pri tome prikazali opremu s kojom raspolažu kao i način postupanja u određenim situacijama.

U ime organizatora, Javne vatrogasne postrojbe, okupljene je pozdravio zapovjednik Ivan Matosović, a pozdravne riječi uputile su i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković.

"Sve je to jedan sustav koji izuzetno dobro funkcionira", istaknuo je gradonačelnik Branko Hrg o žurnim službama na području grada Križevaca te napomenuo kako su one danas daleko bolje opremljenije nego što je to bilo prije desetak i više godina.

Potporu tehničkom zboru žurnih službi pružili su i župan Darko Koren, zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi. Na tehničkom zboru svih žurnih službi sudjelovalo je petnaestakt članova GIT-a našeg Društva koji su prezentirali našu opremu i upoznali sve prisutne o djelovanju tima u katastrofama i izvanrednim situacijama. Ujedno je prezentirana sva ostala djelatnost putem promidžbenih materijala koji su podijeljeni zainteresiranim građanima.

Za sve sudionike dva člana našeg GIT-a koji su završili osposobljavanje za pripremu i raspodjelu hrane u terenskih uvjetima, Davor Japec i Miljenko Jagodić, kuhali su gulaš u terenskoj kuhinji.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju