Hrvatski Crveni križ

Ivanec - projekti VOLIM POMAGATI i UČIMO O CRVENOM KRIŽU u školama i ove školske godine

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec već treću godinu za redom provodi projekt "Volim pomagati" i U"čimo o Crvenom križu". S projektom smo započeli i ove školske godine u OŠ Ivanec i PŠ Salinovec i DV Lepoglava. Radionicama Crvenog križa učenici usvajaju humane vrednote, razvijaju socijalne vještine, što je neophodno želimo li kvalitetan odgoj i odrastanje.

Tijekom listopada u OŠ Ivanec, PŠ Salinovec, i DV Lepoglava provedeno je ukupno 19 radionica Crvenog križa i njima obuhvaćeno ukupno 345 djece i učenika. Radionice provodi Melita Brodar, prof., dugogodišnja suradnica GDCK Ivanec.

U okviru projekta Volim pomagati radionice na temu prve pomoći, jedne od najstarijih djelatnosti Crvenog križa, održane su u četvrtim razredima OŠ Ivanec i od prvog do četvrtog razreda PŠ Salinovec i njima obuhvaćeno 137 učenika. Na ovaj način učenike upoznajemo s postupcima pružanja prve pomoći i potičemo na razmišljanje o samopomoći i pomoći drugima. Učenicima je prikazano kako postupiti u situacijama kao što su krvarenje iz nosa, porezotina na ruci, razbijeno koljeno i u druge slične ozljede. Učenici su se upoznali i sa sadržajem torbice prve pomoći nakon čega su i sami pokušali pružiti prvu pomoć u njima interesantnim situacijama.

Upoznavanje s osnovnim djelatnostima Crvenog križa i osvještavanje važnosti takvog ponašanja dio je projekta "Učimo o Crvenom križu". Svrha ovog projekta je stiecanje znanja o Crvenom križu, povećati spremnost mladih na uključivanje u humanitarni volonterski rad i aktivnosti koje mladi mogu provoditi u Crvenom križu. Tako su s učenicima održane radionice na teme povijesti Crvenog križa, prava čovjeka i djece, darivanja krvi i druge. Projekt "Učimo o Crvenom križu" namijenjen je učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole, a njime je u listopadu obuhvaćen 191 učenik OŠ Ivanec i PŠ Salinovec.

Djeca DV Lepoglava, grupa od 17 djece u dobi od 4 do 5 godina kroz radionicu ''Kad se medo ozlijedio'' s puno dječje mašte pričala su o tome kako oni vide važnost pružanja pomoći, koliko i kome oni pomažu i kakvu pomoć su oni tražili od drugih. Kako djeca brzo usvajaju takva prosocijalna ponašanja pokazuju nam redovitim uključivanjem i u naše humanitarne akcije na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

S radionicama nastavljamo tijekom ovog mjeseca i u ostalim vrtićima i školama.
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju