Hrvatski Crveni križ

Hvar - Zadnja humanitarna baletna priredba na Verandi

U hvarskoj „Venerandi“ 25.06.2017.godine otplesana je zadnja baletna bajka. Zadovoljstvo je bilo prisustvovati završnom baletnom događanju kojeg je organizirao Baletni studio Hvar u suradnji s gradom Hvarom i pod pokroviteljstvom Crvenoga križa. 60-tak mladih balerina iz Hvara su pokazale što su sve naučile tijekom godine pod stručnom palicom voditeljice Tanje Cvitanović već jedanaesti put. Baletni studio postoji već desetak godina i svake je to bila humanitarna priredba zahvaljujući angažmanu roditelja i neizostavne Kike. Ove godine Crveni križ je dobio  donaciju od ulaznica i dobrovoljnog doprinosa u iznosu 3.000,00 kn. Sredstva će se preusmjeriti za bolesnog dječaka. Činjenica da je toliko hvarske zdrave djece plesalo za svog otočkog prijatelja ne može nas ostaviti ravnodušnima. To su potvrdili i gosti manifestacije, polaznice Baletnog studija Split, te solisti baleta HNK Split: Eva Karpilovska i Ivan Boiko, nove zvijezde koji su došli živjeti i raditi u Hrvatsku iz Ukrajine. Svi oni su dali svoj doprinos humanitarnoj akciji, na čemu im je ravnateljica Crvenog križa (u ime obitelji dječaka i CK) izrazila veliku zahvalnost.

Prekrasno je što se ta djeca okupljaju na ovako lijepim aktivnostima i plesu, ali je još važnije što se odgajaju u humanom duhu da razumiju tuđe potrebe, koje danas tako često izostaje, a nikada nisu bile veće. Na kraju priredbe gospođa Tanja Cvitanović, osnivačica i voditeljica baleta zahvalila se svima i obznanila da je ovo bila zadnja priredba, te da se baletni studio gasi. Razlog je subjektivne prirode, a da su djeca to teško primila govori činjenica da su se male balerine okupile oko voditeljice i na rastanku plakale zajedno s njom. Ni mi odrasli nismo ostali imuni na ovaj dirljiv rastanak uz duboku zahvalnost gospođi Tanji i želju da bude zdrava i vesela u budućem  životu. Nadamo se da ćemo je sretati u Hvaru povremeno gdje će dolaziti kao naša sugrađanka.

Na kraju posebnu zahvalu zaslužuje balerina Stala Miliša koja je od malih nogu uklučena u akcije Crvenog križa Hvar kroz projekt "Odgoj za humanost " gdje je, pored ostalog, prikupljala sredstva za potrebite.
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju