Hrvatski Crveni križ

Uređenje zelenih površina u naselju Dugave

Tražitelji međunarodne zaštite iz Prihvatilišta Zagreb uredili su danas zelene površine na području naselja Dugave u znak zahvalnosti za sve što im je lokalna zajednica do sada pružila kako bi njihov boravak ovdje bio što ugodniji i humaniji.

Hrvatski Crveni križ je u suradnji sa Sektorom za održavanje zelenih površina Zrinjevca organizirao uređenje zelenih površina na području naselja Dugave. Djelatnicima Zrinjevca pridružili su se tražitelji međunarodne zaštite iz Prihvatilišta Zagreb koji su odlučili kroz svoj volonterski rad iskazati svoju zahvalnost stanovnicima Dugava za sve što su do sada za njih učinili. Mladići iz Afganistana, Sirije, Iraka, Bangladeša i Pakistana koji su prošli kratki tečaj zaštite na radu u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, spremno su uzeli grablje, metle i tačke i krenuli u akciju čišćenja.

"I kod kuće u Iraku radio sam ovakve poslove tako da mi je ovo sasvim normalno", rekao je Hamzah dok je prolazio kraj nas s tačkama punim lišća koje su volonteri i djelatnici Zrinjevca zajedno složili na hrpe. "Nije sramota čistiti i sakupljati smeće", nadovezao se Khaled iz Sirije. "Ovako se osjećamo korisno i zadovoljno te nam je drago što su nas ljudi iz Dugava lijepo primili. Ovo je naš mali znak zahvale svima koji su nas tijekom našeg boravka prihvatili kao dio zajednice."

Pozitivni komentari nakon nekog vremena mogli su se čuti i od prolaznika i stanovnika okolnih zgrada koji su se zatekli oko dječjeg igrališta koje je također besprijekorno očišćeno. Tako je baka unucima rekla da su to mladići koji trenutno tu borave jer u njihovim zemljama nije sigurno pa im je Hrvatska pružila zaštitu, a da je ovo samo jedan od načina na koji se oni za to zahvaljuju.

Na kraju ove zajedničke akcije djelatnici Zrinjevca su zaključili kako park nikad nije bio ovako temeljito očišćen te kako se vesele i budućoj zajedničkoj suradnji s tražiteljima i Hrvatskim Crvenim križem.    
 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju