Hrvatski Crveni križ

Timovi prve pomoći Crvenoga križa na Sea Star Festivalu u Umagu

Gradsko društvo Crvenog križa Buje, u suradnji s gradskim društvima Crvenoga križa Osijek, Čakovec i Zagreb, realizirao je još jedan iznimno važan korak u pozicioniranju djelatnosti prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa na festivalima i drugim velikim događajima koji se organiziraju diljem Republike Hrvatske, posebno za vrijeme turističke sezone.

Četverodnevni glazbeni festival  u režiji Sea Star Festivala by EXIT, okupio je na desetke tisuća ljubitelja dobre glazbe i posjetitelja iz cijeloga svijeta na kojemu su nastupili brojni domaći i svjetski poznati izvođači poput Prodigyja, Fatboy Slima , skupine S.A.R.S. , Dubioze Kolektiva  te brojnih drugih. Na ukupno šest različitih pozornica u Stella Marisu, Crveni križ Bujštine imao  je iznimno važnu ulogu u dijelu osiguranja posjetitelja festivala.

Osim Hitne medicinske službe, vatrogasaca i policije, i volonteri Crvenoga križa imali su tri punkta na kojima su pružali prvu pomoć. Za vrijeme trajanja koncerata timovi Crvenog križa osiguravali su glavnu pozornicu. Uz djelovanje na spomenutim punktovima, Crveni križ Bujštine pomogao je i sa svojom opremom postaviti poljsku bolnicu  Hitnoj medicinskoj službi.

Na festivalu je sudjelovalo 45 volontera Crvenog križa i to iz gradskih društava Čakovec, Osijek, Zagreb i Buje koji su ostvarili više od tisuću volonterskih sati. Na festivalu je evidentirano ukupno 85 intervencija, a 10 osoba upućeno je Hitnoj službi na obradu.

Volonteri Crvenog križa pokazali su visoku profesionalnost, znanje i veliku odgovornost u rješavanju najzahtjevnijih zadaća. Pokazali su i kako je  laička prva pomoć iznimno bitna karika u lancu pomoći ljudima u nevolji.

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju