Hrvatski Crveni križ

Svjetski dan prve pomoći: Mališani pokazali veliko zanimanje za prvu pomoć

Diljem Hrvatske društva Crvenoga križa obilježila su Svjetski dan prve pomoći koji je ove godine protekao u znaku djece. Sve radionice, uključujući i onu koja je održana u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb, pokazuju da djeca zaista mogu naučiti pružiti prvu pomoć te tako pomoći sebi, svojim vršnjacima, ali i odraslima.

Učenici drugih razreda osnove škole koji su sudjelovali na zagrebačkoj radionici, naučili su kako zamotati zavoj, što učiniti kod krvarenja nosa, kako pomoći osobi u nesvijesti, ali i kako smireno nazvati hitnu pomoć. Mališani su pokazali veliko zanimanje za učenje prve pomoći te su s velikom lakoćom ovladali osnovama pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi.

„Odlično nam je danas ovdje, igramo se i učimo. Ja ću odsad znati kako zamotati zavoj kad netko padne i ogrebe se“, oduševljeno priča Lovro. S njim se slaže i njegova školska kolegica Nina: „Ako netko padne u nesvijest, mi sada znamo kako da ga okrenemo i da se osoba ne uguši. A znamo i što trebamo raditi kada nam počne curiti krv iz nosa.“

Vrlo zasluženo mališani su na kraju odbili i prigodne poklone koje su im uručili Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa i Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju