Hrvatski Crveni križ

Održana konferencija „Integracija stranaca u hrvatsko društvo“

U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, 28. travnja 2015. godine održana je konferencija pod nazivom „Integracija stranaca u hrvatsko društvo“. Uz predstavnike Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, na konferenciji su sudjelovali i članovi Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo, predstavnici akademske zajednice, predstavnici organizacija civilnog društva i stručnjaci koji se bave temom migracija i integracije.

Cilj konferencije bio je prezentirati poduzete mjere  iz „Akcijskog plana za uklanjanje prepreka pri ostvarivanju pojedinih prava u području integracija stranaca za razdoblje 2013. do 2015. godine.“

Tijekom izlaganja, Branko Sočanac, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, istaknuo je značajan doprinos Hrvatskog Crvenog križa u integraciji stranaca u hrvatsko društvo kroz aktivnosti i socijalne usluge koje HCK pruža na tom području.

U nastavku  konferencije predstavljeni su najnoviji  rezultatima istraživanja o novo uvedenom indeksu sustava koji mjeri razvijenost politika integracije migranata – MIPEX za Republiku Hrvatsku. Izlagatelji su istaknuli pozitivne rezultate istraživanja u odnosu na pravo na spajanje obitelji te zakonodavstvo na području migracija, usvojeno pristupom Republike Hrvatske Europskoj uniji. Osvrnuli su se također i na negativne rezultate provedbe migracijske politike. U tom pogledu najveći izazovi su u praktičnom ostvarivanju punog opsega zdravstvene zaštite, pronalaženju zaposlenja za migrante i u pristupu obrazovanju (jezik, opće obrazovanje za djecu ili stručno osposobljavanje).
Na kraju konferencije sudionici su se osvrnuli na aktualne migracijske i integracijske trendove i izmijenili iskustva iz vlastitog djelokruga rada.

(Izvor fotografije: Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjima)


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju