Hrvatski Crveni križ

Održan trening za edukatore na području prevencije trgovanja ljudima

U periodu od 04. do 08. 05. 2017. godine Centar za suradnju u Mediteranu (Centre for the Cooperation in the Mediterranean (CCM) i Portugalski Crveni križ organizirali su trening za edukatore iz programa „Prevencija trgovine ljudima“. Trening se održao u gradu Braga i bio je namjenjen mladim volonterima, koordinatorima mladih i zaposlenicima u strukturi nacionalnog Društva Portugalskog Crvenog križa.
Treneri na ovoj edukaciji bili su predstavnici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji su završili prvi trening za trenere u Beogradu u rujnu prošle godine. Tim trenera bio je sastavljen od volontera iz 8 nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, i to iz Španjolske, Tunisa, Egipta, Albanije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski Crveni križ na ovom treningu predstavljale su volonterke Dajana Medić (GDCK Rovinj) i Valentina Filajdić (GDCK Pula).

Ovo je bilo idealna prilika za trenere da nakon svoje edukacije steknu novo iskustvo u radu i educiranju, ali i kroz međunarodno iskustvo steknu bolju povezanost sa svojim kolegama i osnaže mrežu mladih u Mediteranu.
Trening je omogućio sudionicima da steknu i prošire znanja o trgovanju ljudima, te da razviju vještine potrebne za uspješno vođenje radionica čija je svrha informiranje i spriječavanje rizika da djeca i mladi postanu žrtve lanca trgovine ljudima.
Sudionici treninga obučeni su za provedbu aktivnosti vezane uz podizanje svijesti, širenje informacija i senzibiliteta o problemima i borbi protiv trgovanja ljudima, te da vode kampanje čija je svrha prevencija trgovanja ljudima i zaštita prava žrtava.


Trening trenera je obuhvatio slijedeće specifične ciljeve:


- postavljanje trgovine ljudima u regionalni i međunarodni zakonski okvir, predstavljanje inicijative da se Crveni križ primi rješavanja ovog humanitarnog izazova te da u rješavanju izazova  ostvari i međuresornu suradnju;
- identificiranje situacija u kojima se trgovina događa;
- podizanje svijesti o važnosti usvanjanja obrazaca ponašanja koji će spriječiti dovođenje u izloženost rizičnim situacijama;
- omogućavanje tehničkih i praktičnih alata potrebnih za diseminaciju stečenih znanja i vještina;
- razmjena primjera dobre prakse i iskustava nacionalnih društava u borbi protiv trgovine ljudima
- poticanje suradnje među sudionicima kako bi se razmijenile stečene vještine.
Ovaj trening je omogućio širenje spektra znanja, a po završetku treninga sudionici su spremni da naučeno primjene u svojoj radnoj okolini, bilo organizacijom treninga, držanjem radionica, širenjem informacija ili vođenjem kampanja.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju