Hrvatski Crveni križ

Na Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći HCK, slavili Zagrepčani

Ovoga vikenda u Umagu je održano Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa. Natjecalo se deset ekipa iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Sisak, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb. I iako su sve ekipe pokazale zavidno znanje iz prve pomoći, najbolji su ipak bili Zagrepčani koji su osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je domaćinima Gradskom društvu Crvenoga križa Buje, a na trećem mjestu ove godine našla se ekipa iz Vinkovaca.

Izvan konkurencije natjecala se ekipa Crvenog križa Cerknica iz Slovenije, a svoj rad i opremu predstavili su i gosti iz Talijanskog Crvenog križa iz Trsta.

Ekipe su se natjecale na sedam radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda unesrećenih osoba. Natjecatelji su tako morali pokazati svoje znanje prve pomoći u situacijama nesreća na moru, terorističkog napada, prometne nesreće te kod različitih naglo nastupajućih stanja i bolesti. Osim volontera Crvenoga križa, u prikazu situacija nesreća sudjelovali su i policijski službenici, vatrogasci te djelatnici Lučke uprave.

Natjecanje se odvijalo na pozicijama postavljenima u širem centru grada pa su atraktivne vježbe privukle veliku pozornost građana Umaga, ali i stranih turista. Upravo to i je cilj ovakvih natjecanja - promoviranje važnosti poznavanja pravilnih postupaka prve pomoći čime se pridonosi sigurnosti i osnaživanju pojedinaca, ali i zajednice.

Pobjednička ekipa predstavljat će Nacionalno društvo na Europskom natjecanju prve pomoći (First Aid Convention in Europe - FACE).


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju