Hrvatski Crveni križ

Mladi HCK u Splitu tijelima ispisali riječ

Središnji događaj Tjedna Crvenog križa završio je jučer u Splitu proglašenjem pobjednika 19. Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. U kategoriji podmlatka slavili su mladi iz Gradskog društva Crvenog križa Rab, dok je prvo mjesto u kategoriji mladeži osvojilo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Upravo oni pokazali su se najboljima u kategorijama teorijskog znanja o Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te u teorijskom i praktičnom poznavanju pružanja prve pomoći.

Uz natjecanje mladih koje se održavalo u parku Sustipan, dan je obilježila i atraktivna pokazna vježba spašavanja života na vodi koju su izveli članovi interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa. Dobro uvježbani spasioci pokazali su kako se brzo i učinkovito pomaže onima koji su doživjeli nesreću na brodu.

Ipak, najveću pozornost izazvalo je snimanje milenijske fotografije na splitskoj rivi. Stotine mladih, volontera, članova i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa tijelima je ispisalo riječ „humanost“. Upravo humanost jedno je od sedam temeljnih načela Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja ove godine obilježavaju 50. obljetnicu od usvajanja.

Tjedan Crvenoga križa nastavlja se 13. svibnja u Gunji. Uz prigodan program i osvrt na poplave te sve što je učinjeno u proteklih godinu dana, HCK će donirati vozilo udruzi Zvjezdice koja brine o djeci s posebnim potrebama.

Ljestvice konačnog poretka - 19. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju