Hrvatski Crveni križ

Mediteranski trening za trenere na području prevencije trgovanja ljudima

Trening za trenere na području Anti traffickinga održan je u Beogradu u suradnji Crvenog krsta Srbije i Centra za suradnju na Mediteranu (Centre for the Cooperation in the Mediterranean - CCM), a sudjelovali su predstavnici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca iz Portugala, Španjolske, Italije, Tunisa, Egipta, Palestine, Turske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Hrvatski Crveni križ na ovom su treningu predstavljale naše volonterke Valentina Filajdić (GDCK Pula) i Dajana Medić (GDCK Rovinj).


Trening je omogućio sudionicima da steknu I prošire znanja o trgovanju ljudima, te da razviju vještine potrebne za uspješno vođenje radionica čija je svrha informiranje i spriječavanje rizika da djeca i mladi postanu žrtve u lancu trgovanja ljudima. Sudionici treninga obučeni su da budu uključeni i provode aktivnosti vezane uz podizanje svijesti, širenje informacija i senzibiliteta o problemima i borbi protiv trgovanja ljudima, te da vode kampanje čija je svrha prevencija trgovanja ljudima i zaštita prava žrtava.

Trening trenera je obuhvatio slijedeće specifične ciljeve:
- postavljanje trgovine ljudima u Mediteranski, regionalni i međunarodni zakonski okvir, predstavljanje inicijative da Crveni križ i Crveni polumjesec pokrene inicijativu rješavanja ovog humanitarnog izazova i razvije međuresornu suradnju;
- identificiranje situacija u kojima se trgovanje ljudima događa;
- podizanje svijesti o važnosti usvanjanja obrazaca ponašanja koji će spriječiti dovođenje u izloženost rizičnim situacijama;
- omogućavanje tehničkih i praktičnih alata potrebnih za diseminaciju stečenih znanja i vještina;
- razmjena primjera dobre prakse i iskustava Nacionalnih društava u borbi protiv trgovine ljudima
- poticanje suradnje među sudionicima kako bi se razmijenile stečene vještine.

Predavači i govornici bili su iz različitih organizacija kao što su: IOM, UNHCR, državne institucije Republike Srbije, nevladine organizacija i Crveni krst Srbije.
Ovaj trening je omogućio širenje spektra znanja, a po završetku treninga sudionici su spremni da naučeno primjene u svojoj radnoj okolini organizacijom treninga, održavanjem radionica, širenjem informacija ili vođenjem kampanja.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju