Hrvatski Crveni križ

Koordinacijski sastanak u sklopu projekta PROTECT

Od 13. do 15. travnja u prostorijama Hrvatskog Crvenog križa održan je koordinacijski sastanak projektnog tima u sklopu projekta "PROTECT" koji financira Europska unija.

Na trodnevnom sastanku predstavnici Britanskog i Hrvatskog Crvenog križa te Međunarodnog centra za razvoj migracijskih politika (ICMPD) raspravljali su o provođenju i unaprjeđenju projektnih aktivnosti te su radili na razvoju dva modula za e-učenje koji će biti dostupni putem platforme za učenje Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC). Sadržaji modula trebali bi polaznicima dati znanja koja će im olakšati identifikaciju žrtava trgovanja ljudima te dati uvid u načine pružanja pomoći i zaštite, a namijenjeni su svima koji bi kroz svoj rad mogli doći u kontakt sa žrtvama trgovanja ljudima.

Sudionici su dobili priliku za razmjenu iskustava kroz primjere dobre prakse na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima kao i mogućnosti pružanja pomoći i zaštite žrtvama trgovanja ljudima.

PROTECT je dvogodišnji međunarodni projekt kojeg provode Britanski i Hrvatski Crveni križ, uz podršku Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Međunarodnog centra za razvoj migracijskih politika (ICMPD). Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu pomoći i zaštite usmjerenu na potrebe žrtava trgovanja ljudima te doprinijeti izgradnji kapaciteta relevantnih institucija (policijski službenici, socijalni radnici, predstavnici udruga civilnog društva) za identifikaciju žrtava trgovanja ljudima kao i postupcima pružanja pomoći i zaštite žrtava trgovanja ljudima. 

Projekt "PROTECT" (Persons at risk of trafficking in Europe - capacity to identify and assist potential victims of human trafficking) financira Europska komisija unutar programa "Prevencija i borba protiv kriminala 2007 - 2013". 

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju