Hrvatski Crveni križ

Javne kampanje: Mladi naučili kako promicati volontiranje u zajednici

Od ožujka do svibnja u sklopu projekta Vol.UP (''Vol.UP for Volunteering'') održane su tri dvodnevna treninga ''Oblikovanje javnih kampanja''. U treninzima su sudjelovali volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac, Gradskog društva Crvenog križa Knin i Gradskog društva Crvenog križa Županja.

Trening je bio namijenjen mladim osobama koje su imale priliku unaprijediti znanja i vještine vezane uz pojam volonterstva te se upoznati s ključnim koracima oblikovanja procesa javne kampanje. Treningom se kod sudionika nastojalo osvijestiti koliko volonterstvo može biti moćno sredstvo na putu do socijalne uključenosti te koliko je važno poticati ostale članove društva da postanu aktivni građani i unose promjene u svoju zajednicu.

Trening je vodila Martina Stažnik iz tvrtke Vidya Consulting, trenerica s dugogodišnjim iskustvom u uvođenju inovativnih participativnih metoda učenja i procesima zagovaranja i kreiranja javnih politika. Sudionici treninga upoznati su s različitim konceptima kampanja te su naučili korake u procesu oblikovanja javne kampanje s posebnim naglaskom na odabir teme i analizu ciljane skupine.

Nakon treninga mladi će sudjelovati u osmišljavanju javne kampanje u svojoj lokalnoj zajednici kojoj je cilj podizanje svijesti opće populacije o važnosti  volonterstva te razvijanje volonterskog duha kod svih članova društva, posebno kod djece i mladih. Mladi će imati priliku samostalno razviti niz edukacijskih i promotivnih materijala koje će koristiti u lokalnim kampanjama kako bi potaknuli pozitivne stavove o volontiranju kod svojih vršnjaka i cijele zajednice te eliminirali predrasude i stereotipe koji se vežu uz pojam volontiranja.

Nakon provedenih lokalnih javnih kampanja, pozitivna iskustva i osmišljeni materijali bit će podijeljeni s Društvima Crvenog križa na teritoriju cijele RH te ostalim organizacijama civilnog društva kako bi ih se potaknulo na uključivanje i osmišljavanje novih volonterskih programa.

Projekt Vol.UP (Volume UP for Volunteering) provodi se u razdoblju od 11. ožujka 2014. do 10. rujna 2015. godine u Donjem Miholjcu, Kninu, Županji i na području Istarske županije. Cilj projekta je podizanje javne svijesti o dobrobiti volontiranja, poticanje aktivnog sudjelovanja svih građana u društvu, a posebno ranjivih i socijalno isključenih skupina te osnivanje struktura i programa koje omogućuju održiv razvoj volonterstva. Projekt Vol.UP pridonijet će naporima organizacija civilnog društva i javnih ustanova u promicanju volonterstva kao moćnog sredstva u procesu jačanja gospodarske i socijalne kohezije, posebno ranjivih skupina, promicati volonterstvo i razvoj volonterskih programa za skupine pod povećanim rizikom od socijalne isključenosti te jačati kapacitete i profesionalne vještine volontera i osoba koje rade s volonterima. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a partneri su: GDCK Knin, GDCK Donji Miholjac, GDCK Župnja, DCK Istarske županije, Udruga Cirkorama i CZSS Županja.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju