Hrvatski Crveni križ

HCK sudjelovao na 15. Konferenciji Alijanse za suzbijanje trgovanja ljudima

Hrvatski Crveni križ sudjelovao je na 15. Konferenciji Alijanse za suzbijanje trgovanja ljudima, Organizacije za Europsku sigurnost i suradnju (OESS), pod nazivom: "Ljudi u riziku: Suzbijanje trgovanja ljudima na migrantskim rutama". Konferencija je održana u Beču od 6. do 7. srpnja., u organizaciji Ureda posebne povjerenice i koordinatorice za suzbijanje trgovanja ljudima Madine Jarbussynove i Republike Srbije koja predsjedava OESS-om.

Na Konferenciji su sudjelovali predstavnici 57 zemalja članica OESS-a, 11 partnera za suradnju, stručnjaci iz međunarodnih organizacija, udruga civilnog društva, predstavnici znanstvenih institucija i medija. Ovo značajno događanje imalo je za cilj promovirati sigurnost i jačati usklađenost međunarodnih napora u suzbijanju trgovanja ljudima na migrantskim rutama, te pružiti priliku za otvorenu raspravu i razmjenu iskustva i dobre prakse između visokih dužnosnika pojedinih zemalja, kao i stručne javnosti.

Pored uvodnih prezentacija visokih dužnosnika država članica, na Konferenciji su održana 3 Panela: Odgovornost država u politici i praksi, Suzbijanje trgovanja ljudima u kriznim situacijama i Smanjenje rizika od trgovanja ljudima za maloljetnike bez pratnje. Hrvatski Crveni križ sudjelovao je na Panelu 3 kao predavač, te prezentirao iskustvo i dobru praksu suradnje s Ministarstvom unutarnjih poslova, UNHCR-om i Ministarstvom socijalne politike i mladih u području skrbi o maloljetnicima bez pratnje, stranim državljanima.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju