Hrvatski Crveni križ

HCK i tražitelji azila uredili školu u Dugavama

Više od dvadeset tražitelja međunarodne zaštite koji žive u zagrebačkom Prihvatilištu Porin te 15 djelatnika Hrvatskog Crvenog križa uređivalo je danas vanjski prostor Osnovne škole Dugave i Osnovne škole Frana Galovića u sklopu provođenja projekta " Psihosocijalna podrška i socijalne usluge tražiteljima međunarodne zaštite" kojega sufinancira Europska unija iz fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlada Republike Hrvatske. 

U sklopu današnjeg dijela akcija detaljno su oprane vanjske stepenice te su oličeni vanjski bijeli i crveni zidovi. „Uživamo u ovoj akciji. Živimo u ovoj zajednici, tu nam djeca idu u školu, želimo pokazati da cijenimo gostoprimstvo i želimo pridonijeti zajednici radeći korisne stvari“, poručili su tražitelji međunarodne zaštite koji jedva čekaju novu akciju.

Ovakve akcije predstavljaju svojevrstan dvosmjerni proces. S jedne strane pomažemo tražiteljima međunarodne zaštite pri integraciji u društvu, a s druge strane educiramo lokalno stanovništvo o tomu tko su ti ljudi i s kakvim se problemima suočavaju. Najvažnije je razbiti predrasude koje se temelje na strahu, a svi znamo da je strah rezultat neznanja“, pojasnio je motive akcije HCK-ov Branko Orišković.

Nove akcije već su u planu, a svim njima cilj je izgrađivanje društva koje prihvaća i uključuje različitosti te potiče toleranciju.

 

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju