Hrvatski Crveni križ

Bulgarian Red Cross Youth Academy

Povodom desete obljetnice održavanja akademije za volontere u organizaciji Bugarskog Crvenog Križa  od 2.- 9. rujna u Varni (Bugarska) održao se kamp obuke voditelja mladih u suradnji sa Mladima Bugarskog i Danskog Crvenog Križa. Uz dvoje volontera Hrvatskog Crvenog križa Lanu Maloču iz GDCK Knin i Gorana Đapića iz GDCK Osijek na akademiji je prisustvovalo preko 100 volontera, od toga 12 međunarodnih, iz Danske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Albanije. Obukaje vodio Nis Sperling, delegatMeđunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, i Marije Hristove, predsjednice Mladih Bugarskog Crvenog križa. 

Cjelodnevnim treninzi i predavanja uključivali su slijedeće teme: znanje o Pokretu, Y.E.S. strategiji, Mladima kao voditeljima, volonterima i korisnicima, 3Es- Youth Education, Youth Empoverment, Creation of Enabling enviroments, izazovi koji stoje na putu voditeljima Mladih.


Uz to održavale su se i kreativne radionice: Art, Music, Theater, Cinema, Stay strong, Made in Bulgaria, Journalism i Social media.

Zahvaljujući ovoj akademiji volonteri su stekli nova znanja, iskustva i prijateljstva koja će im sigurno koristiti u daljnjem radu. Tradicionalno je održana i  međunarodna večer, kada su međunarodni volonteri predstavljali svoje države i društva Crvenog križa, razmijenili saostalim volonterima razne suvenire i promotivne materijale svojih društava. Tijekom ostalih večeri imali su priliku upoznati bugarsku kulturu i tradiciju kao i posjetiti obalu Crnog mora i uživati u zadnjim danima ljeta, gdje su kroz radionicu Stay strong naučili osnovne tehnike spašavanja ljudskih života pri nezgodama u vodi.


BRCYA bila je sjajna prilika za naše volontere da steknu nova znanja i vještine koja će dalje prenositi u svojim društvima Crvenog križa.


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju