Hrvatski Crveni križ

Bolnica bezbolnica: Edukacija volontera za rad s djecom u bolnicama

Više od dvadeset mladih iz cijele Hrvatske okupilo se danas u Središnjem uredu Hrvatskog Crvenog križa kako bi se pripremili za volontiranje u bolnicama. Riječ je o seminaru namijenjenom za volontere na dječjim odjelima u bolnicama, a vodi ga socijalna pedagoginja Ivanka Gregurinčić iz KBC-a Zagreb.

Mladi volonteri prolaze niz tema koje su važne za susret s bolesnom djecom u bolnici – psihosocijalne poteškoće s kojima se susreću djeca u bolnicama, specifične igre za hospitaliziranu djecu te ostali sadržaji za djecu u bolnici. Svi polaznici imaju priliku pogledati i dječja svjedočanstva o njihovu doživljaju bolesti i svim popratnim problemima. Volontiranje na dječjim odjelima nije nimalo jednostavan zadatak pa je edukacija za sve one koji se mogu i žele time baviti, iznimno nužna.

Nakon edukacije, mladi volonteri bit će osposobljeni za sudjelovanje u projektu Hrvatskog Crvenog križa „Bolnica bezbolnica“ koji se provodi već četiri godine. „Bolnica bezbolnica“ dio je međunarodnog projekta "Smiling Hospital". Projekt se provodi zahvaljujući donacijama dobrotvornih članova Hrvatskog Crvenog križa koji jednom godišnje doniraju financijska sredstva. U projekt su uključeni volonteri i zaposlenici Crvenog križa koji u suradnji s umjetnicima i zabavljačima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.

Ovakav kreativan način pomaganja u liječenju pokazao se kao vrlo uspješan jer su mali bolesnici i sami u mogućnosti sudjelovati u radionicama kroz pjesmu, ples te likovno izražavanje. Posebno veselje vlada kad im u goste dođe netko od poznatih pjevača, plesača ili sportaša.

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2020. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju