Hrvatski Crveni križ

Aktivnosti Crvenoga križa oduševile posjetitelje INmusic festivala

Hrvatski Crveni križ sa svojim aktivnostima namijenjenima posjetiteljima INmusic festivala, i ove je godine privukao iznimno veliki broj sudionika. Zanimljive i korisne aktivnosti provodilo je 40 volontera i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa.

Ove godine na INmusic festivalu za HCK je za svoje volontere organizirao kamp na kojemu su sudjelovali volonteri iz gradskih društava Crvenoga križa Buje,  Osijek, Rijeka, Sisak i Zagreb. Kamp je bio osmišljen za volontere organizirane u ekipe prve pomoći koji su pružali usluge 24 sata dnevno. Ekipe prve pomoći imale su više od 200 intervencija tijekom trajanja kampa i festivala. Također, svakodnevno su održavali radionice prve pomoći za posjetitelje festivala.

S ciljem promicanja i zagovaranja zdravih stilova života i odgovornog ponašanja na glazbenim festivalima, HCK je organizirao buđenje uz  jogu, radionice vođene meditacije i raznih cirkuskih vještina kao što su ples na svili i ringu te radionice „break dancea“. Na radionicama je sudjelovalo oko 400 osoba. Kroz neformalni kontakt s posjetiteljima festivala na temu „Odgovornog spolnog ponašanja“ podijeljeno je oko 1000 prezervativa.

Velikim brojem multikulturalnih aktivnosti na INmusicu je obilježen i Svjetski dan izbjeglica.

Svakodnevno, posjetitelji festivala imali su priliku posjetiti „Red Cross Caffe“, kušati tradicionalnu arapsku kavu te se družiti s osobama pod međunarodnom zaštitom i tražiteljima azila. U ugodnom druženju i kroz različite radionice imali su priliku doznati više o njihovoj kulturi, zemlji, običajima i tradiciji. U suradnji s udrugom „Afrika u mom srcu“ organizirane su radionice izrade afričkog nakita, afričkih frizura,  afričkog dance stepa i face painting, a druge vrste radionica poput crtanja kanom, sviranja đomba  i izrade tradicionalnih balochistanskih košara provodili su tražitelji međunarodne zaštite koji su izrazili oduševljenje zbog sudjelovanja na ovakvom  događaju. Na multikulturalnim aktivnostima sudjelovalo je oko 600 osoba.

Pružanjem kvalitetnog sadržaja Hrvatski Crveni križ približio se novoj publici od kojih su mnogi poželjeli biti volonteri. Brojni posjetitelji naučili su kako je važno kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme.

 


Galerija

Adresar

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije


Adresa: V. Nazora 13/1
Poštanski broj: 43 280
Ravnateljica: Melita Lozina
Telefon: 043 531 156
Fax: 043 531 156
E-mail: ckgaresnica@gmail.com
Gradovi i općine - više

Kontakti

Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb


Tel: +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813
Fax: +385 1 4655 365
E-mail: redcross@hck.hr
OIB: 72527253659

Pišite nam

© Hrvatski Crveni križ 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Pošalji prijatelju