Vinkovci - Služba traženja u ratu i miru

Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je 4. i 5. listopada u Iloku, u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja seminar, „Služba traženja u ratu i miru“ za povjerenike Službe traženja Hrvatskog Crvenog križa s područja Vukovarsko-srijemske županije. Seminar je otvorio ravnatelj DCK Vukovarsko-srijemske županije Zvonko Domaćinović, a sudjelovalo je 25 volontera i zaposlenika Crvenog križa iz Gunje, Bošnjaka, Babine Grede, Županje, Mohova, Bapska, Šarengrada, Iloka, Tompojevaca, Borova, Trpinje, Tovarnika, Vukovara, Tordinaca, Starih Mikanovaca, Nuštra, Privlake, Otoka i Vinkovaca.

Predavači, ravnateljica GDCK Županja Marija Dugalić i ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić, su uz prezentacije, video-priloge i praktične primjere polaznicima prezentirali povijesni razvoj međunarodnog humanitarnog prava, pravni temelj Službe traženja u međunarodnom i domaćem zakonodavstvu, zadatke Službe traženja u oružanom sukobu i katastrofama i primjere djelovanja Službe traženja HCK u ratu i miru.
Kao izvrstan domaćin pokazao se ravnatelj GDCK Ilok Ivica Prskalo, koji je uz osiguranje odličnih uvjeta za rad u domu Srednje škole Ilok, tijekom zajedničkog obilaska povijesne jezgre grada sudionicima seminara prezentirao bogatu povijest i prirodne ljepote najistočnijeg grada Lijepe Naše.

Galerija: