Iskažite humanost darujući krv i tijekom ljetnih mjeseci

Ljeto je, vrijeme je godišnjih odmora, a s obzirom na to da smo turistička zemlja te da nam se tijekom ljeta broj stanovnika znatno poveća, proporcionalno raste i broj nesreća pa je tako i potreba za krvi i krvnim pripravcima povećana.

Kako bi se osigurale dovoljne količine doza krvi potrebnih za normalan i redoviti rad zdravstvenih ustanova tijekom ljetnih mjeseci, važan je stalni odaziv građana na redovite organizirane akcije davanja krvi te je vrlo važno povećati svijest građana o potrebi redovitog darivanja.

Davanjem krvi darujete dio sebe kako bi usrećili i pomogli potpuno nepoznatoj osobi koja je u potrebi, a istovremeno usrećujete i sebe jer mogućnost davanja krvi je potvrda zdravlja davatelja krvi i podizanje samopoštovanja jer sam čin davanja krvi oplemenjuje čovjeka iskazanom  humanošću  i solidarnošću prema ljudima kojima je vaša krv spasila život i vratila osmijeh na lice.

Sve građane koji mogu i  žele pomoći darujući krv nekome kome je prijeko potrebna, HCK poziva da odvoje dio svog slobodnog vremena te da se odazovu na redovite akcije dobrovoljnog davanja krvi koje organiziraju društva Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s transfuzijskim službama.

Informacije o terminima organiziranih akcija davanja krvi i kontaktni podaci o društvima Hrvatskog Crvenog križa potražite na internetskoj stranici www.hck.hr. Hrvatski Crveni križ zahvaljuje na svakoj darovanoj dozi krvi.

 

Galerija: