Darivateljima krvi zahvalnice uručili poznati paraolimpijci

U Velikoj Gorici sinoć su dodijeljene zahvalnice građanima koji su više puta darovali krv. Na svečanosti koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica, darivateljima su priznanja uručili poznati hrvatski paraolimpijci Sandra Paović, Anđela Mužinić, Helena Dretar-Karić te Velimir Šandor.

Svečanosti je nazočio i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt koji je tom prilikom istaknuo kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u kojoj se sustav davalaštva krvi temelji na principu solidarnosti, humanosti i anonimnosti.

Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica, naglasila je kako upravo anonimnost jamči da krv dobiju uvijek oni koji je trebaju: „I nikada se primatelj i darivatelj zapravo ne sretnu oči u oči. Upravo je zato Crveni križ želio da nagrade darivateljima uruče oni kojima je nečija krv nekada spasila život.“

Darivateljima krvi, u ime paraolimpijaca i svih sportaša s invaliditetom, zahvalila se Sandra Paović istaknuvši kako su darivatelji krvi istinski plemeniti ljudi koji spašavaju živote mnogih.

 

Galerija: