Predsjednica RH uručila priznanja darivateljima krvi

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je danas, 28. listopada 2016. godine priznanja dobrovoljnim davateljima krvi koji su 2014. (ukupno 161 osoba) i 2015. godine (ukupno 185 osoba) dali krv 75 i više puta (žene) odnosno 100 i više puta (muškarci).
S darivateljima krvi na svečanosti u Uredu Predsjednice prisustvovali su predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt.

Na svečanosti u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, Predsjednica se obratila darivateljima, čestitala im te istaknula: "Krv je život, a vi dajete taj život." Zahvalila je i Hrvatskom Crvenom križu što svake godine obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi (25. listopada).
Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić zahvalio je Predsjednici na odluci da dodijeli priznanja darivateljima krvi i čestitao darivateljima istaknuvši njihov doprinos i značaj u liječenju oboljelih i transplantaciji organa.

Dr. Jelić uručio je Predsjednici Republike Hrvatske zahvalnicu za prihvaćeno Visoko pokroviteljstvo nad radom i djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa.

U ime svih darivatelja krvi na dodijeljenom priznanju Predsjednici je zahvalila gospođa Marija Kokanović istaknuvši: „Darivanje krvi plemenit je i human čin čovjeka koji želi i može pomoći drugom čovjeku svojom krvi kao lijekom. A darivanje krvi doprinosu i općem dobru i sigurnosti kroz činjenicu da krv uvijek čeka onoga kome je potrebna.“

Po završetku svečanog dijela dodjele priznanja koje je proteklo u dostojanstvenom ozračju, Predsjednica i darivatelji zadržali su se u zajedničkom druženju.

Foto: Ured Predsjednice RH / Domagoj Opačak, Tomislav Bušljeta


 

Galerija: