Spašavanje na vodi - osmo Nacionalno natjecanje

Hrvatski Crveni križ organizira osmo Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja u Turističkom naselju Zaton od 20. do 21. rujna 2013. godine.

Na natjecanju će sudjelovati spasioci iz sedam spasilačkih klubova: «Boškarini» – Istra, «Henry Dunant» – Zagreb, «Klub spasilaca na vodama» – Karlovac, «Neptun» – Dubrovnik, «Posejdon» – Rijeka, «Splitski galebovi» – Split i «Sunseekers» – Osijek.

Natjecanje započinje u petak, 20. rujna u 8:30 sati na pješčanoj plaži TN Zaton, gdje će se održati natjecanja u tri discipline: utrka na vodi, timska utrka spašavanja s plutačom i individualna utrka spašavanja s plutačom. Istog dana održat će se i kvalifikacije i finala u navedenim disciplinama. Svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za 11:30 sati.

U subotu, 21. rujna natjecanje se nastavlja u 9:00 sati. Spasioci će se natjecati u tri discipline: trčanje-plivanje-trčanje, super lifesaver i osvajanje zastavica.

Spasilački sport i općenito profesija spasioca na vodi vrlo je kompleksna i zahtjevna aktivnost, kako fizički tako i psihički. Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mlade u spasilačku službu te ukazati na potrebu organizacije spasilačkih postaja na svim plažama u Republici Hrvatskoj.

Posjetite Nacionalno natjecanje i uvjerite se u vještine naših spasilaca!
 

Galerija: