Ronioci HCK na Svjetskom prvenstvu za jedrenje na dasci

Od 8. do 13. srpnja u Vignju na Pelješcu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, održano je Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u klasi Formula Windsurfing. Regata je okupila 127 natjecatelja iz 26 zemalja, a po prvi put u organizaciju takve sportske manifestacije uključio se i Hrvatski Crveni križ.

Osim logističke potpore, Specijalistički ronilački tim HCK (koji čine uglavnom volonteri, ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic) brinuo je za sigurnost gledatelja i natjecatelja i osiguravao regatno polje kako bi svi daskaši bez ikakvog problema mogli odraditi svaki plov.

Već prvi dan bilo je posla za ekipu HCK kad je mladi francuski daskaš dehidrirao i kolabirao u moru za vrijeme kvalifikacijske utrke, no pravovremenom intervencijom člana ekipe HCK izvučen je iz mora i jet-skijem dovezen na plažu gdje ga je drugi dio ekipe adekvatno zbrinuo do dolaska hitne medicinske službe. Na sreću, do kraja prvenstva, osim puno polomljenih jarbola i jedara i lakših ozljeda, nije bilo težih incidenata i nesreća.

Na ovom prvenstvu po prvi put zajednički su radili ronioci Hrvatskog Crvenog križa i Spasilačka služba Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS Orebić). Svakoga dana miješane posade zajednički su patrolirale u gumenom čamcu, osiguravale regatno polje i brinule o sigurnosti natjecatelja.
Specijalistički ronilački tim primio je čestitke na odlično odrađenom poslu od organizatora i domaćina i ovime potvrdio spremnost za odrađivanje svih zadaća na najvišoj mogućoj razini.

 

Galerija: