Edukacija i informiranje poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina - projekt

Hrvatski Crveni križ bio je uključen u projekt "Edukacija i informiranje poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina" koji se provodio od 15. listopada 2011. godine do 15. travnja 2013. godine na temelju Sporazuma o suradnji i financiranju između nositelja projekta Zaklade "Hrvatska bez mina", Hrvatskog centra za razminiranje i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata. Cilj projekta bio je povećati znanje i informiranost poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina na području deset županija koje su zagađene minama.

U suradnji s ravnateljima i instruktorima iz 16 društava Hrvatskog Crvenog križa (Beli Manastir, Benkovac, Biograd, Darda, Drniš, Gospić, Knin, Nova Gradiška, Novska, Ogulin, Osijek, Požega, Slavonski Brod, Vinkovci, Virovitica i Vukovar) održana su 204 predavanja/ javne tribine na kojima je bilo nazočno 3.206 poljoprivrednika. U promidžbene svrhe izrađeni su za podjelu edukativni plakati i letci. Predstavnici lokalne zajednice značajno su pomogli u okupljanju poljoprivrednika i organizaciji predavanja.

U sklopu suradnje na Projektu održane su i neke druge aktivnosti tijekom 2012. godine:

- U organizaciji Agrokora, a povodom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipović u Belju je održano predavanje o Programu upoznavanja s opasnošću od mina i predavanje o opasnosti od mina za kooperante Belja;

- U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, a povodom posjeta predstavnika ITF i USA - State Department u Pačetinu je održano predavanje za poljoprivrednike;

- U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska, a povodom posjeta delegacije iz Libije u Novskoj je održana radionica o Programu upoznavanja s opasnošću od mina i predavanje za poljoprivrednike, te obilazak igralištu za djecu u Starom Grabovcu.

Galerija: